Ett kassasystem som hjälper dig vidare

Kassasystem var tidigare krångliga speciallösningar. Men den tiden är förbi. Med Quadrigas kassasystem finns nu ett modernt kassasystem som är lättanvänt och prisvärt.

Om du skulle känna dig osäker, finns supporten där för att hjälpa dig vidare. Snabbt och enkelt på telefon, chatt eller epost.

Kassan har alla funktioner som en modern butik behöver. Du får kund- och artikelregister. En kassa där du kan sälja kontant, på kort, mot faktura eller via Swish. Lagerkontroll och inventering som visar exakt vad som finns i butiken, och statistik som avslöjar allt om försäljning och inköp.

En inbyggd faktureringstjänst ger dina kunder mer köpkraft utan att du tar några kreditrisker. Fortus Finance tar kreditrisk och arbete. Genom att koppla samman kortterminalen och kassa, arbetar du snabbare och undviker felslag.

I genomsnitt förlorar en butik 3 % av sin omsättning på felslag och felmärkta varor.

Lagret fyller du enkelt på genom en smart orderfunktion och vid varuingång skriver kassan ut prislappar med streckkod.

På vad och när tjänar du pengar?

Du får listor med försäljning, inköp, försäljning per kund och varugrupp. Det finns listor över toppseller, bottenseller, lagervärde, när på dagen kunderna kommer och deras köp. Det ger dig ett perfekt underlag för bemanningsschema och utvärdering av personal.

Mini-offert

Kassan har en unik kombination av ”kom-ihåg-lapp” och offert som vi kallar mini-offert. Bra att ha när du diskuterar priser med kunder. Du ser direkt vinst på varje affär. Om kunden sedan vill ha en kom-ihåg-lapp, skriver kvittoskrivaren ut artiklar, priser och överenskomna rabatter.
När kunden sedan kommer tillbaka för att köpa, lyfts mini-offerten in i kassafönstret och du kan direkt ta betalt, utan att behöva återskapa gårdagens artiklar och priser.

Enkel inventering

Inventering är väldigt enkelt. Du registrerar dina varor med streckkod och scanner. Detta går även att göra manuellt. När alla artiklar är registrerade, justerar kassan lagersaldo och skriver ut diff-listor.

Inventering på en dag. Utan att sedan manuellt behöva sammanställa listor efteråt

Plus och minus i kassan

Kassalagen tillåter inte att du gör en retur och säljer nya varor på samma kvitto. Något som krånglar till kassaarbetet för många. Men inte för den som har Dell och Qudriga som har löst problemet.
Du scanner dina varor som vanligt i kassan. Oavsett om det är retur eller försäljning. Sedan delar kassan upp posterna på två kvitton så som lagen kräver med ett kvitto för plusposter och ett kvitto för minusposter. Enklare kan det inte bli.

Du slipper hantera returer och nya köp som helt olika kvitto.

Allt bygger på en standard dator

Du behöver en dator i butiken för epost, internet, bankaffärer … varför då inte också använda den som som kassa? Anslut kvittoskrivare, scanner, kassalåda och Skatteverkets kontrollenhet. Då förvandlas datorn till Sveriges mest moderna och smarta kassasystem.

Hög säkerhet

Dator och kassa har hög säkerhet. Den hindar utomstående från att komma åt information och kassa, Samtidigt finns det avancerade möjligheter att spåra bedrägeri och snatteri.

Kassan hjälper dig att stoppa snatteri, stöld och bedrägerier.

Hur kul är bokföring?

Dell och Quadriga kopplar samman kassa och bokföring. Alla dagsavslut, kundfakturor och leverantörsfakturor bokas i redovisningen. Du sparar timmar av manuellt arbete.

Passar också kedjor

Butikerna skickar sin försäljningsstatistik, kundinformation och lagersiffror till WebCentralen. Tillbaka får de lagersiffror från kedjans övriga butiker. Det gör att varje butik kan se lagersaldo från de övriga butikerna.
Dessutom kan du i centralen göra artikel- och kundvård för hela kedjan. Det betyder att butikerna slipper detta arbete och får ett och samma register.

I centralen kan ledningen se statistik över hela kedjans försäljning och inköp. Centralen är internetbaserad och kan nås från alla datorer och mobiltelefoner som har internetanslutning.

Om du bara har en butik, kan du använda centralen för att följa din butik på distans.

Kassa + webshop = sant

Internethandel är idag självklart för både konsumenter och butiksägare. På fem år har den fyrdubblats. Prognosen för år 2016 pekar på 100 miljarder kronor och förra året köptes var fjärde julklapp på internet. ”Nätshopping” har ersatt ”Fönstershopping” och numera kollar kunder först upp hälften av alla större köp på internet. Inte minst för att se var de snabbt kan hitta den vara de söker.
Det senaste är ”collect@store”. Kunder handlar och betalar på internet, och hämtar sedan varorna i butiken. Därför är det viktigt att ha både butik och webshop. Det betyder också att fler kunder lära känna butiken via internet.

Därför är det idag självklart att ha en butik kombinerad med webshop. Kunderna vill ha tryggheten av en riktig butik bakom webshopen. Det ger dessutom butiken en möjlighet att exponera sitt kunnande mot en större målgrupp.

Google hittar dina varor och visar dem alla i sökningar på internet

En kassakopplad webshop sparar tusentals arbetstimmar. Du använder kassans basregister. Den uppdaterar sedan webshopen med nya artiklar, priser och kunder. Något som du annars får göra den jobbiga vägen … med manuellt arbete. Artikel för artikel.

Standard i handeln

Quadrigas kassasystem är bland Europas mest sålda lösningar för detaljhandel. De finns i flera länder och hjälper tusentals handlare i det dagliga arbetet.